Våra ben

knoppbenPå Ben AB gör vi både beställningsjobb och ben ur vår egen serie som vi kallar BenABen. I serien hittar man ben som vi designat utifrån att de ska kunna passa många populära möbler från de stora möbeltillverkarna. De har med andra ord enkla fästen som kan anpassas efter olika möbler, och de har också en storlek och utformning som matchar flertalet möbler och gör att benen ser naturliga ut i sammanhanget – som att de är gjorda för möbeln!

BenABen soffben

BenABens soffben passar till många olika typer av soffor. Eftersom till exempel en större soffa med divan eller en bäddsoffa har fler än fyra ben har vi valt att sälja BenABens soffben styckvis så att man enkelt ska kunna få så många man behöver. BenABens soffben passar väldigt bra till Howardsoffor, så om man har tröttnat på originalbenen kan man med hjälp av våra soffben göra sin Howardsoffa om möjligt ännu snyggare. Våra ben är klassiska och tidlösa men har samtidigt en touch av det där lilla extra!

Våra soffben finns som tillval på flertalet av Trademax billiga soffor och går även att köpa separat under tillbehör om så önskas.

BenABen ben till soffbord

När vi designade BenABens ben till soffbord utgick vi från idén att man ska kunna kombinera benen med valfri skiva för att på så sätt kunna skapa sitt eget soffbord. Benen finns i två olika storlekar så att man enkelt ska kunna välja höjd på sitt soffbord, och de finns även i flera olika färger. BenABens ben till soffbord är både stilrena och personliga och passar in i många olika typer av inredningar.

BenABen ben till loftsäng

BenABens ben till loftsäng kom till efter ett beställningsjobb där en kund kort och gott ville förlänga benen på sin säng för att kunna göra sängen till en loftsäng. Tanken på att ta en möbel man redan har och förbättra den har alltid tilltalat oss, och därför bestämde vi oss för att designa en egen typ av det vi internt kallar för ”loftben”. BenABens ben till loftsäng är kompletta med botten, stege och skyddsräcken, och de finns till olika sängstorlekar.

Specialtillverkade ben

De vi gör mest av är specialtillverkade ben, och när det gäller beställningsjobb är alla uppdrag unika. Vi gör både nytillverkade ben och restaurerar ben som är i behov av att fräschas upp på ett eller annat sätt. Vi arbetar i många olika material och tillverkar allt i vår egen verkstad, så det finns stor möjlighet att få sina ben precis så som man vill ha dem!