Om företaget

howardbenIbland får vi frågan varför vi är så tokiga i just ben, och för oss är det en obegriplig fråga. Hur kan man inte gilla ben?

För många är kanske benen den del man lägger minst vikt vid när man köper en möbel, men ben är långt ifrån obetydliga! Utan ben skulle möbeln inte stå, och genom att vara en så väsentlig del av designen säger det ju sig självt att benen då måste vara omsorgsfullt designade och tillverkade för att hålla måttet. De ska vara stadiga och de ska kunna klara av att till exempel hålla för en eller flera personer som använder möbeln. Dessutom är benen – trots att man kanske inte tänker på det – en stor del i en möbels utseende (förutsatt att man pratar om ben som syns förstås). Genom att byta ben på en möbel kan man ändra dess utseende på många olika sätt!

Vi älskar ben!

Ben AB startade 2009 som ett litet familjeföretag och inriktade sig från början på att tillverka möbelben i trä. Det dröjde dock inte länge förrän andra material gjorde entré, och med det följde också en helt ny verkstad. I takt med att tillverkningen ökade växte även företaget, och idag består vi av fem bentokiga anställda som sysslar med ben hela dagarna. I verkstaden har vi både tillverkning av vår egen serie BenABen, tillverkning av specialtillverkade ben samt restaurering av ben. Beställningsjobben är cirka 60 % av vårt arbete och vi är stolta över att våra ben är så uppskattade av våra kunder.

Soffor och andra möbler

Den typ av möbel vi arbetar mest med är soffor, så det är kanske inte så konstigt att det är just soffben som har blivit vår specialitet. Det vanligaste uppdraget vi har är kunder som har köpt billiga soffor där benen antingen inte är så fina eller på grund av dålig kvalitet är det som går sönder först. Med hjälp av nya ben kan även en billig soffa bli en bra soffa! Vi arbetar också med sängar, sängbord, soffbord, matbord och andra vanliga eller mindre vanliga möbler, och vi är inte rädda för att ta oss an ovanliga önskemål och uppdrag.