Med eller utan ben?

Det finns mängder av möbler i vår värld, i oräkneligt antal utformningar och designer. Det som förenar de flesta av dem är att många har ben av olika typer, som är ett sätt att både säkra funktionen med själva möbeln, samtidigt som det är ett sätt att påverka designen i olika riktningar. Ben är ett utmärkt sätt att komplettera en möbels design, och många gånger så höjs möbeln till nya nivåer när det kommer en annan typ av ben på. Vi gissar på att ni själva är medvetna om denna effekt, och ämnet blir relevant när man köper någon ny möbel. Vilka ben är det egentligen som passar?

Vi gillar ben och den subtila men ändå starka bidragande effekten som de har på en design. Men det finns också de möbler så ofta är utan ben, som kanske faktiskt skulle göra sig ännu bättre om de hade något litet att stå på. Dessa möbler finns i varje svenskt hem och används dagligen, och oftast så är de utformade utan ben, men det finns även de som har ben. Det är en svår möbel att förändra, för vi förväntar oss en tydlig funktion med dessa i våra hem. Det vi pratar om är naturligtvis garderoberna.

Prova med ben!

Vi vet inte hur det ser ut i ert hem, men det är högst troligen så att ni har garderober som står direkt på golvet, eller som har en liten list längst ner som de vilar på. Det här representerar på många sätt standardgarderoben, som egentligen enbart existerar för sin funktions skull, knappast för själva designen. Men vi skulle vilja be er om något. Försök att tänka er hur era garderober skulle kunna se ut om de hade ben att stå på. Till att börja med så skulle de bli något högre, beroende på hur höga ben som väljs, och det är kanske inte något negativt. Det blir lättare att nå det som från början är längre ner. Men det vi kanske framför allt syftar på är att garderoberna kommer att få ett stort lyft när det gäller design. Det kommer att kännas annorlunda och du slipper släpa på en inredning som ser väldigt standardiserad ut, samtidigt som du frigör utrymme under om du skulle vilja förvara saker där under, istället för under sängen exempelvis.

Är det så att ni inte har garderober som går att göra så med, vill ni ha garderober med ben direkt eller är det kanske lösningar på själva förvaringen i garderoben som ni vill lösa? Då kan vi varmt rekommendera att ni besöker bygghemma.se. Där finns det en uppsjö av garderober som passar på olika ställen. Gör som vi, och spana in utbudet – det finns garanterat något som passar er också!